DAR FARAHI
/

Welkom in dit kleine paradijs!

 

Beleef Marokko!

Dar Farahi is een klein paradijs! 
Je kunt heerlijk ontspannen en genieten in deze zelf ontworpen en stijlvol gebouwde Marokkaanse villa met 2 ontspannings- en eetruimtes en 5 ruime slaapkamers met goede sanitaire voorzieningen. 
Het is ook goed toeven in de prachtige tuin met al haar fruitbomen, bloemen, planten, geurige kruiden, het heerlijke grote frisse zwembad met zitjes en ligbedden eromheen, de sfeervolle Gaudi-lounchehoek en de mooie koele zitjes overal in de tuin. 
Voor wie meer thuis wil raken in de Marokkaanse kookkunst, is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen in de mooie goed uitgeruste open keuken met kookeiland in Dar Farahi of in de buitenkeuken in de tuin. Hier kun je bijvoorbeeld leren hoe je de heerlijkste Tajines kunt maken.
Voor wie behoefte heeft aan wat sportievere activiteiten, is er een jeu de boules baan en een sportveld op het eigen terrein. 
Er is een grote kast met bordspellen en creatievelingen kunnen zich uitleven met het teken- en schildermateriaal.

In de omgeving van Dar Farahi:
We maken je graag wegwijs in de omgeving en kunnen boekingen regelen en activiteiten faciliteren.
Natuurlijk liggen er ook informatiefolders voor je klaar.

  • Vlakbij Dar Farahi ligt het authentieke vissersdorp Essaouira, wit met blauw in de zon, de haven, de pittoreske vissersbootjes, de medina met haar souks, kunstgalerie Damgaard en ál die restaurantjes en leuke koffietentjes. Ook de beachclubs verderop aan de boulevard zijn een lekker lui bezoek waard. Bij Essaouira vind je ook ongerepte weidse stranden met indrukwekkende golven waarop je kunt leren (kite)surfen.
  • De omgeving is verder indrukwekkend: ruige landschappen, geiten en schapen tussen de argan bomen en hier en daar een dromedaris. Bijzondere ervaringen zijn om: 
    - Quad te rijden (1 tot 3 uur) of kameel  te rijden (2 uur) in de woestijnachtige omgeving van El Ghazoua
    - Een fietstocht (1 uur tot 4 uur) of wandeltocht(1 uur tot 3 uur) te maken in de omgeving van Ounara.
  • Elke zondag vroeg in de ochtend is er de zondagsmarkt in Oenara waar je je honderd jaar terug in de tijd waant. Daar komen boeren uit de omgeving hun vee verhandelen, kun je allerlei spulletjes voor in huis, kruiden en groenten kopen. Je kunt daar ook een kies laten trekken of je haar laten knippen. In een typische Marokkaanse tent drinken mannen  thee met elkaar, daarnaast wordt vee geslacht dat  je meteen daarna kunt kopen. Een hele belevenis om mee te maken!
  • Zeer de moeite waard is ook een bezoek aan Marrakech, hoofdstad van het zuiden van Marokko, met zijn prachtige paleizen, de weelderige palmentuin, de opvallende minaret van de Koutoubia-moskee en de imposante stadsmuur van Marrakech.       'S ochtends wordt er op het bruisende Jemaa El Fna-plein een markt gehouden, waar medicinale planten, vers geperst sinaasappelsap, noten en kleding worden verkocht. Na zonsondergang bereikt de gezelligheid op het plein een hoogtepunt. Het hele plein wordt dan een grote kleurrijke open luchtshow, met muzikanten, dansers, verhalenvertellers, artiesten, tandentrekkers, waarzeggers en slangenbezweerders die een gefasineerd publiek om zich heen weten te verzamelen. Ongetwijfeld zul je door een van de vele eetgelegenheden uitgenodigd worden, om plaats te nemen aan een tafel en te genieten van heerlijke Marokkaanse gerechten.
  • Een rit per auto of wandelend langs de Ourika-vallei, 68 km. ten Zuid-oosten van Marrakech is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Voorbij het dorp Tnine-de-l'Ourika wordt de vallei waar de Ourika-rivier doorheen stroomt, groen. In dit dorp vindt op maandag de grootste soek van de vallei plaats. In het stuk rivier waar het water ondiep is, bevinden zich vele eetgelegenheden.  Zittend met je voeten in het water van de Ourika, lopen obers door het water om te vragen wat je wilt eten en drinken. En vervolgens komen de obers door het water heen bij je tafel om de heerlijkste Marokkaanse gerechten uit te serveren.
  • Via een prachtige route langs de zee, richting Agadir bereik je het karakteristieke vissersdorp Imsouane. Hier kun je lekker verse vis eten en leren body-surfen. Deze plek trekt veel sportieve jongeren die zich op de surfplank laten meevoeren door de golven om vervolgens zo lang mogelijk op de surfplank te blijven staan.  Ook voor beginnelingen is leren body-surfen een leuke uitdaging om aan te gaan. Ga je niet zelf leren body-surfen, dan is ernaar kijken een echt sportief spektakel!

Vervoer
In Marokko kun je in de steden reizen per bus, taxi of trein. Het huren van een eigen auto biedt vaak de beste mogelijkheden voor een goede mobiliteit. Je kunt zelf een auto huren of ons vragen dat voor je te doen.

Voor meer informatie over de omgeving , prijzen en vervoer, kun je contact opnemen via het contactformulier.